“Life is music”

05 - Deur Breda, 2012-54-15

Try again another time.
– Tom Rapp

De slogan van Studio Brussel, ‘Life is music’, gaat al jaren mee. Hij zal veel mensen op het lijf geschreven zijn, maar mij niet. Muziek mag, maar alsjeblieft niet altijd, alsjeblieft niet overal. Geef mij maar stilte – een schaars goed in barre elektronische tijden. En vanuit die stilte diept mijn geheugen onwillekeurig zelf weleens een melodie op. Soms van ver, soms van heel dichtbij, een nummer van mijn eigen privéhitlijst.

Ergens bovenaan zweeft al sinds jaar en dag Another Time, geschreven door Tom Rapp en jaren later voor het eerst gehoord op, ere wie ere toekomt, StuBru. Akoestisch en voor wie daar oren naar heeft, bijna religieus. Het staat op One Nation Underground, het eerste album van Pearls Before Swine, uit 1967, en wordt door de heren exegeten (ja, dat zijn eigenlijk altijd mannen) wel omschreven als handelend over de onverschilligheid van het heelal.

Maar hé, daar gaat het juist níét over. Luister maar.

Song: ‘Another Time’. Tom Rapp & Pearls Before Swine.
Album: One Nation Underground, 1967.
Slogan: StuBru.be
Prent: Breda, 2012. Foto © Gertrudsdottir.