Soeppakket

19 - Brouwer

Het leven is een soep met vier troostende mergpijpen in: drank, liefde, toeback & kunst.
– Adriaen Brouwer

Naar beproefd recept van de 17e-eeuwse genreschilder uit Oudenaarde die er toch nog tweeëndertig mee is geworden en wiens leven met verve is naverteld door Felix Timmermans – in wiens boek ik dit soeppakket aantrof, en dat ik heb overgenomen in mijn eigen pennenvrucht, Zoek het Schaap.

19 - Zoek het Schaap

Zoek het Schaap brengt in woord, kaart en tekening verslag uit van de tocht die de kalligraaf in aangenaam gezelschap ondernam per automobiel genaamd ‘Mireille’ door het zuidwesten van Engeland in het jaar des Heren MCMLXXXIII.
Het geheel met de hand gemaakte boekje, formaat 10 x 14 cm, telt 128 blz. (ms. en ills.), heeft een leeslint, is ingenaaid en ingebonden, en gestoken in een zwartleren foudraal.

◊◊◊

Felix Timmermans, Adriaen Brouwer. 1948.
Prenten: Zoek het Schaap, 1983. Een BOF-product.
Kalligrafie en foto’s © Gertrudsdottir.