Op het lijf geschreven

23 - Piombino 1982-57-00

Op Exposure, de soloplaat waar Robert Fripp in 1979 mee kwam, zijn tussen de frippertronics door wijze woorden te horen van zijn leermeester, de filosoof J.G. Bennett.

De plaat hoef ik niet meer te draaien, dat heb ik destijds zo grondig gedaan dat ernaar luisteren allang overbodig is geworden. Toch gaat er geen dag voorbij of ik denk er even aan. En ook al heb ik een hekel aan tatoeages, een van de uitspraken die Bennett doet is me op het lijf geschreven.

23 - Bennett 1A

Zelfs wanneer ik de woorden lees hoor ik de stem van de oude Bennett, zijn beschaafde Britse accent, zijn kalme toon. De waarheid druipt er als het ware van af.

◊◊◊

Plaat: Robert Fripp, Exposure. 1979. Bennett is o.a. te horen op track 10, ‘Haaden Two’.
Boek: J.G. Bennett, Transformation. 1974.
Prent: Portoferraio, 1982. Foto © Gertrudsdottir.