Goed bezig

2009-xxxx manege overaseweg marshmallows FOTO GERTRUDSDOTTIR

En denk niet aan de vruchten van het optreden.
Doch voorwaarts.

Geen vaarwel,
Maar vaart voort, reizigers.
– T.S. Eliot

Het was oorlog toen T.S. Eliot zijn klassieker ‘The Dry Salvages’ schreef, een verkenning van verleden en toekomst, van geloof en voorspelling, waarin opgenomen deze telkens terugkerende, bezwerende vermaning aan den reiziger.

Een mensenleven later doet ‘experimenteel muziekcollectief’ GYBE op zijn website een soortgelijke vermaning uitgaan, aan zichzelf, aan de fans, aan de mensheid in het algemeen: Please remember that really all that matters is the keep on keeping on. Niet vergeten, het enige wat ertoe doet is voortdoen.

GYBE rivers of noise and distraction

Het is waar.

◊◊◊

T.S. Eliot, ‘The Dry Salvages’, 1941. Het is nummer 3 van zijn Four Quartets. De cyclus is in het Nederlands vertaald, o.a. door Herman Servotte. Of het Nederlands in het citaat van Servotte is, vermeldt mijn aantekenboekje helaas niet.
‘Salvages’ spreek je best zo Frans mogelijk uit, soo-vaa-zjes. Het is de naam van een rotsformatie voor de Amerikaanse oostkust.

Godspeed You Black Emperor is een band uit Montreal, in wisselende bezetting actief sinds 1994. De vermaning verscheen in 2010 op http://brainwashed.com/godspeed/.

Prent: Marshmallows op een manegeterrein ten zuiden van Breda, 2009. Foto © Gertrudsdottir.